Bombers amb Causa va néixer gràcies a la iniciativa de l’Arnau Fabregat, un bomber voluntari del cos de Bombers de la Generalitat. Va viure de ben a prop la malaltia de la seva germana i, veient el tracte que havia rebut a l’Hospital Sant Joan de Déu, va engrescar dos companys bombers, en David i l’Òscar, per tirar endavant un calendari de bombers conjuntament amb l’Obra Social de Sant Joan de Déu.

Els fons recaptats en les sis primeres edicions van permetre crear la beca de recerca Bombers amb causa per l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. A partir de 2018, també financem projectes socials d’atenció a la infància en risc d’exclusió social de diversos centres de Sant Joan de Déu arreu de Catalunya.

Gràcies a la teva col·laboració, fas possible que aquests nens i nenes puguin rebre millor tractaments, combatre les seves malalties i tenir un futur ple d’oportunitats.

En aquests 10 anys de camí solidari hem recaptat 543.016€ amb els que hem finançat 17 projectes.

Recerca

Beca Dr. Ángel Montero Carcaboso (2020 – 2021)

Projecte ‘Inhibició de la via PI3K/Akt en gliomes pediàtrics d’alt grau i glioma difús de protuberància (pHGG/DIPG)’ per millorar les teràpies dels tumors sòlids pediàtrics de mal pronòstic.

Beca Dr. Alfredo García-Alix (2017 – 2019)

Projecte ‘Desenvolupament d’un algoritme basat en neuroimatge multimodal per al pronòstic personalitzat de l’IACN (infart arterial cerebral neonatal)’ per reduir els ictus perinatals.

Beca Dra. Belén Pérez Dueñas (2014 -2016)

Projecte per identificar, tractar i avaluar nens i nenes amb defectes en el metabolisme de la tiamina, una vitamina que és fonamental per la obtenció d’energia al nostre organisme.

Beca Dra. Isabel Iglesias (2011 – 2013)

Projecte ‘Influència del suport nutricional i postnatal al metiloma del prematur extrem’ per ajudar als nounats molt petits o molt prematurs a créixer més sans.

Social

Musicoterapia amb un nen atès a Sant Joan de Déu

Projecte ‘Musicoteràpia’

Projecte ‘Musicoteràpia’ per facilitar el procés terapèutic i garantir un millor desenvolupament de la salut mental dels infants ingressats a l’Hospital de Dia de SJD Terres de Lleida (2020)
Rocòdrom a Sant Joan de Déu Terres de Lleida

Projecte 'Activitat física amb infants i joves amb problemes de salut mental'

Projecte ‘Activitat física amb infants i joves amb problemes de salut mental’ de l’Hospital de dia de SJD Terres de Lleida per millorar l’autoestima i sociabilitat a través de l’esport (2019, 2020)
Dos nens migrats atenent a les classes impartides per Bayt-Al-Thaqafa

Programa 'Reforç escolar per a nens i nenes nouvinguts'

Programa ‘Reforç escolar per a nens i nenes nouvinguts’ de la Fundació Bayt Al-Thaqafa (participada per Sant Joan de Déu) a Barcelona per afavorir la seva integració social (2019, 2020)
teràpia amb gossos a Sant Joan de Déu

Projecte ‘Somriu sóc el teu amic’

Projecte ‘Somriu sóc el teu amic’, teràpia amb gossos de l’Hospital de dia de SJD Terres de Lleida que millora les habilitats socials i cognitives d’infants amb problemes de salut mental (2019)
La mare de dos nens atesos a l'Hospital SJD LLeida

Projecte ‘Respir CSMIJ’

Projecte ‘Respir CSMIJ’ de l’Hospital de dia de SJD Terres de Lleida per millorar el benestar emocional d’infants amb trastorns mentals greus i/o situació de vulnerabilitat (2018, 2019, 2020)
Taller KidsTime impartit a l'Espai Famílies del Parc Sanitari

Projecte ‘Espai Famílies’

Projecte ‘Espai Famílies’ del Parc Sanitari SJD que dona suport a nenes i nens amb el pare o la mare ingressat per un problema de salut mental i els acompanya per evitar efectes negatius (2018)
Projecte 'A Peu de Llit' de la Fundació d'Atenció a la Dependència

Projecte ‘A peu de llit’

Projecte ‘A peu de llit’ de l’Hospital SJD Barcelona amb la Fundació SJD d’Atenció a la Dependència que dona suport domiciliari a infants amb malaltia crònica o al final de la vida (2020)

Covid-19

Primeres necessitats d'alimentació i higiène per a nens de famílies de la xarxa de salut mental amb pocs recursos econòmics

Projecte d'atenció de les primeres necessitats

Projecte d’atenció de les primeres necessitats d’alimentació i higiene d’infants de famílies amb pocs recursos econòmics ateses a la xarxa de salut mental del Parc Sanitari SJD (2020)
Dos nens de famílies refugiades fent deures a la Fundació Germà Tomàs Canet de Manresa

Projecte d'adequació de les aules d’educació

Projecte d’adequació de les aules d’educació per a nens i nenes de famílies refugiades allotjades a la Llar SJD de Manresa de la Fundació Germà Tomàs Canet, per facilitar l’aprenentatge i la integració social (2020)