Bombers amb Causa va néixer el 2011 gràcies a la iniciativa de l’Arnau Fabregat, un bomber voluntari del cos de Bombers de la Generalitat. Va viure de ben a prop la malaltia de la seva germana i, veient el tracte que havia rebut a l’Hospital Sant Joan de Déu, va engrescar dos companys bombers, en David i l’Òscar, per tirar endavant un calendari de bombers conjuntament amb l’Obra Social de Sant Joan de Déu.

Els fons recaptats en les sis primeres edicions van permetre crear la beca de recerca Bombers amb causa per l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. A partir de 2018, també financem projectes socials d’atenció a la infància en risc d’exclusió social de diversos centres de Sant Joan de Déu arreu de Catalunya.

Gràcies a la teva col·laboració, fas possible que aquests nens i nenes puguin rebre millor tractaments, combatre les seves malalties i tenir un futur ple d’oportunitats.

En aquests 13 anys de camí solidari hem recaptat 800.961€ amb els que hem finançat 41 projectes.

Recerca

Beca Dr. Ángel Montero Carcaboso (2024 – 2026)

Projecte ‘Tractament del retinoblastoma amb un nou fàrmac que penetra en el sistema nerviós central’ per millorar l’eficàcia i la localització del tractament contra aquest tipus de tumor que afecta la retina.
Jordi Anton

Beca Dr. Jordi Antón (2022 – 2024)

Projecte ‘MACAI, recerca de biomarcadors per al diagnòstic, el seguiment clínic i de qualitat de vida dels pacients amb artritis idiopàtica juvenil mitjançant l’ús de noves tecnologies’ per millorar les teràpies d’infants amb malaltia reumàtica crònica.

Beca Dr. Ángel Montero Carcaboso (2020 – 2021)

Projecte ‘Inhibició de la via PI3K/Akt en gliomes pediàtrics d’alt grau i glioma difús de protuberància (pHGG/DIPG)’ per millorar les teràpies dels tumors sòlids pediàtrics de mal pronòstic.

Beca Dr. Alfredo García-Alix (2017 – 2019)

Projecte ‘Desenvolupament d’un algoritme basat en neuroimatge multimodal per al pronòstic personalitzat de l’IACN (infart arterial cerebral neonatal)’ per reduir els ictus perinatals.

Beca Dra. Belén Pérez Dueñas (2014 -2016)

Projecte per identificar, tractar i avaluar nens i nenes amb defectes en el metabolisme de la tiamina, una vitamina que és fonamental per la obtenció d’energia al nostre organisme.
Investigadora Isabel Iglesias

Beca Dra. Isabel Iglesias (2011 – 2013)

Projecte ‘Influència del suport nutricional i postnatal al metiloma del prematur extrem’ per ajudar als nounats molt petits o molt prematurs a créixer més sans.

Social

Teràpia amb gossos

Projecte 'Teràpia amb gossos’

Sant Joan de Déu Terres de Lleida farà teràpia grupal amb animals per fer recerca i millorar les intervencions davant les dificultats de conducta i emocionals d’infants amb trastorn de l’espectre autista. (2023)
Una ludoteca de Sant Joan de Déu

Projecte 'Ludoteca a la Llar'

Projecte de la Fundació Germà Tomàs Canet a la Llar Sant Joan de Déu Manresa per acondicionar una nova sala per a infants de famílies refugiades on puguin gaudir d’un espai de lleure acollidor. (2023)
Projecte surt a la Natura

Projecte ‘Activitats a la natura’

Projecte de Sant Joan de Déu Terres de Lleida per complementar el programa d’hospitalització d’infants amb patologia de salut mental a través de la seva inclusió a diversos espais comunitaris. (2023)
Projecte 'A Peu de Llit' de la Fundació d'Atenció a la Dependència

Projecte ‘A peu de llit’

Projecte ‘A peu de llit’ de l’Hospital SJD Barcelona amb la Fundació SJD d’Atenció a la Dependència que dona suport domiciliari a infants amb malaltia crònica o al final de la vida (2020, 2021, 2022, 2023)
Rocòdrom a Sant Joan de Déu Terres de Lleida

Projecte 'Activitat física amb infants i joves amb problemes de salut mental'

Projecte ‘Activitat física amb infants i joves amb problemes de salut mental’ de l’Hospital de dia de SJD Terres de Lleida per millorar l’autoestima i sociabilitat a través de l’esport (2019, 2020, 2021, 2022, 2023)
La mare de dos nens atesos a l'Hospital SJD LLeida

Projecte ‘Respir CSMIJ’

Projecte ‘Respir CSMIJ’ de l’Hospital de dia de SJD Terres de Lleida per millorar el benestar emocional d’infants amb trastorns mentals greus i/o situació de vulnerabilitat (2018, 2019, 2020, 2021, 2022, 2023)

Projecte 'Espai Kids' - Manteniment vincle familiar

Projecte ‘Espai Kids’ del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu pretén habilitar i condicionar espais i dispositius del centre sociosanitari d’Esplugues als infants per tal d’afavorir l’intercanvi amb els seus avis i àvies ingressats.(2022, 2023)
Dos nens migrats atenent a les classes impartides per Bayt-Al-Thaqafa

Programa 'Reforç escolar per a nens i nenes nouvinguts'

Programa ‘Reforç escolar per a nens i nenes nouvinguts’ de la Fundació Bayt Al-Thaqafa (participada per Sant Joan de Déu) a Barcelona per afavorir la seva integració social (2019, 2020, 2021, 2022, 2023)
Musicoterapia amb un nen atès a Sant Joan de Déu

Projectes de ‘Teràpies complementàries’

Projectes que utilitzen la música, el teatre o el ioga per facilitar el procés terapèutic i garantir un millor desenvolupament de la salut mental dels infants ingressats a l’Hospital de Dia de SJD Terres de Lleida (2020, 2021, 2022)
Quiròfan pediàtric de l'Hospital de Sant Joan de Déu

Projecte 'Humanització d'un quiròfan pediàtric’

S’habilitarà un dels quiròfans del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu amb l’equipament necessari per a l’atenció dels infants i es pediatritzarà aquells elements que interactuen amb els nens i nenes atesos en el moment de la cirurgia. (2022)
Parc infantil

Projecte ‘Parc infantil a la Llar’

Projecte ‘Parc Infantil’ a la Llar Sant Joan de Déu de Manresa per habilitar una zona de joc inclusiu, segur i accessible que faciliti un espai adequat per als infants de les famílies refugiades acollides al centre. (2022)
Projecte 'La meva llar' del Parc Sanitari SJD

Projecte ‘La meva llar’

Projecte ‘La meva llar’ del Parc Sanitari SJD és un programa d’habitatge temporal d’inserció social amb professionals experimentats per donar suport al trànsit de l’adolescent amb problemes de salut mental a la vida adulta. (2021)
teràpia amb gossos a Sant Joan de Déu

Projecte ‘Somriu sóc el teu amic’

Projecte ‘Somriu sóc el teu amic’, teràpia amb gossos de l’Hospital de dia de SJD Terres de Lleida que millora les habilitats socials i cognitives d’infants amb problemes de salut mental (2019)
Taller KidsTime impartit a l'Espai Famílies del Parc Sanitari

Projecte ‘Espai Famílies’

Projecte ‘Espai Famílies’ del Parc Sanitari SJD que dona suport a nenes i nens amb el pare o la mare ingressat per un problema de salut mental i els acompanya per evitar efectes negatius (2018)

Covid-19

Primeres necessitats d'alimentació i higiène per a nens de famílies de la xarxa de salut mental amb pocs recursos econòmics

Projecte d'atenció de les primeres necessitats

Projecte d’atenció de les primeres necessitats d’alimentació i higiene d’infants de famílies amb pocs recursos econòmics ateses a la xarxa de salut mental del Parc Sanitari SJD (2020)
Dos nens de famílies refugiades fent deures a la Fundació Germà Tomàs Canet de Manresa

Projecte d'adequació de les aules d’educació

Projecte d’adequació de les aules d’educació per a nens i nenes de famílies refugiades allotjades a la Llar SJD de Manresa de la Fundació Germà Tomàs Canet, per facilitar l’aprenentatge i la integració social (2020)