Festaval logo

Es tracta d’una jornada solidària organitzada per la Xarxa d’AMPA’S d’Esparreguera i els Bombers de la Generalitat de Catalunya.

Ubicada a l’aparcament del Teatre La Passió d’Esparreguera, es duen a terme diferents activitats destinades al públic familiar a més d’una campanya de donació de sang.

La 3a edició torna amb força el proper dissabte 11 de març de 2023.

La Festaval, la Festa dels Valors, també vol potenciar la vessant inclusiva de la jornada amb un circuit de cadires de rodes i un altre de bastons d’invidents per sensibilitzar als infants sobre aquestes limitacions, i el respecte pel medi ambient.

L’horari és de les 10 del matí fins a les 8 del vespre. Totes aquelles persones que ho desitgin podran participar en la jornada de donació de sang organitzada pel Banc de Sang, la Creu Roja i els Bombers de la Generalitat en el marc de la campanya ‘Els bombers t’acompanyen a donar sang’. Les donacions es faran dins el vestíbul del Teatre de La Passió.

Per poder participar en la FestaVal s’haurà d’adquirir un passaport solidari, amb un valor de 5 euros, que dona accés a totes les activitats.

Entre moltes altres activitats destaquem:

  • Circuit inclusiu ‘Posa’t al nostre lloc‘ a càrrec de l’Associació Petjades de Colors, per prendre consciència de les dificultats que es poden trobar en el seu dia a dia les persones amb mobilitat reduïda o diversitat funcional.
  • Tallers infantils, xerrades, jocs cooperatius, demostracions de bombers, gegants, castellers, actuacions musicals, etc.
  • L’hora del silenci. Una hora sense soroll per afavorir la participació d’infants amb autisme o hipersensibilitat.
  • Botifarrada i servei de bar

Tot els beneficis de la jornada se sumen a la iniciativa Bombers amb Causa, que recapta fons per a la recerca en malalties infantils i pels programes amb infants en risc d’exclusió dels diferents centres de Sant Joan de Déu a Catalunya. En la 2a edició (2022) es va recaptar 4.460€!!!

En la seva organització compta amb la col·laboració del Teatre La Passió d’Esparreguera, l’Ajuntament d’Esparreguera, Creu Roja i més de 100 entitats i comerços de la vila.

La Festaval participa activament en la cursa Vertical Montserrat. En l’edició de 2021 va pujar els esglaons en la categoria més solidària, la de Som Un Equip i, en la de 2022, amb un equip mixte.

Cartell FestaVal 2022
Triptic Festaval 2022