Cursa muntanya de Cercs

Des de l’any 2017, se celebra la Cursa de Muntanya Sant Jordi de Cercs  – Memorial Rafa Arnabat, organitzada per bombers i bomberes de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’una cursa popular al Berguedà que augmenta la dimensió solidària del projecte Bombers amb Causa.

El 2022 va canviar d’ubicació convertint-se en una cursa itinerant a Ribes de Freser. De moment no hi ha nova data de celebració i està aturada fins a nou avís.

La cursa de muntanya vol concienciar sobre la necessitat de realitzar activitats solidàries per tal d’aconseguir fons per a la recerca de malalties i causes socials al voltant de la infància atesa a Sant Joan de Déu, alhora que fomenta l’esport a la muntanya de manera segura i acosta el cos de Bombers a la ciutadania.

L’objectiu principal és gaudir d’un cap de setmana en família dins el marc d’una cursa de muntanya. Al igual que el calendari, els nens i nenes són els protagonistes, per això tenen també la seva cursa infantil. Una cursa de muntanya de diferents distàncies en funció de l’edat dels infants, que és gratuïta per tots els menors que hi vulguin participar i pels pares que els vulguin acompanyar.

Les novetats són:

  • Tindrà un format itinerant que canviarà cada edició. La cursa 2022 es va celebrar a Ribes de Freser.
  • Dissabte es fan les curses infantils amb la novetat d’una modalitat adaptada per tal que tots els nens i nenes amb capacitats diferents hi puguin participar.
  • Diumenge es fan les curses d’adults: 22 km per a la cursa llarga i 10 km per a la cursa curta.

Tanmateix, durant el transcurs de la cursa, es fan activitats paral·leles pels acompanyants dels corredors com jocs per a nens i nenes, xerrades, butifarrada, activitats culturals, etc.

L’edició del 2020 va formar part, per primera vegada, de la Copa Trail Running del Berguedà, però es va haver de suspendre a causa de la COVID-19.

Degut a la pandèmia i per poder garantir la seguretat dels participants i col·laboradors, es va decidir modificar excepcionalment el format de la cursa 2021 i es va realitzar de manera virtual.

La cursa ha destinat els beneficis de les inscripcions, juntament amb altres aportacions econòmiques, a la recerca de les malalties infantils i la infància en risc sumant-se, així, a la recaptació obtinguda per la venda del calendari 2017 i 2018, i l’aportació de la Vertical Montserrat al total del projecte Bombers amb Causa. Puntualment, en la edició del 2019, la recaptació va anar íntegrament al Pediatric Cancer Center de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Fins a nova data, aquesta cursa de muntanya queda aturada temporalment.

Consulta tota la informació de la Cursa