El calendari solidari  va néixer l’any 2011 fruit de la iniciativa de tres voluntaris del cos de Bombers de la Generalitat juntament amb l’Obra Social de Sant Joan de Déu. Actualment també hi participen els Bombers d’Andorra, Bombers de Barcelona i Pompièrs d’Aran, així com famílies, professionals de la fotografia i la il·lustració, centres de Sant Joan de Déu i empreses col·laboradores.

A més, Bombers amb Causa s’ha fet gran gràcies a la cursa de Muntanya de Cercs i la Vertical Montserrat, totes dues cancel·lades aquest any a causa de la pandèmia.

Portada - Calendari 2021

Enguany el projecte solidari celebra 10 anys i, per aquest motiu, hem fet un recull de totes les portades i participants que han obert camí en aquest llarg recorregut solidari on nenes i nens, atesos en diferents centres de Sant Joan de Déu, van compartir un moment de diversió amb bombers i bomberes de parcs de tota Catalunya i Andorra. Jornades plenes d’alegria que reconeguts professionals de la fotografia es van encarregar d’immortalitzar per il·lustrar, mes a mes, les seves històries de superació.

Seguint les estrictes mesures de seguretat a causa de la COVID-19, el calendari Bombers amb causa 2021 ha realitzat 4 úniques sessions fotogràfiques que han aplegat nens i nenes atesos a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i a consultes externes de l’Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida, amb bombers i bomberes dels 4 cossos que formen part del projecte. Els escenaris han estat El Vendrell, Andorra, i l’Hospital SJD de Barcelona.

Aquesta edició està dedicada a tots aquells nens i nenes que hi han participat, a totes les persones que s’hi han implicat i, sobretot, a tots aquells infants i col·laboradors que malauradament ja no estan entre nosaltres.

Calendari 2021

Professionals amb causa 2021

A banda del treball totalment voluntari dels Bombers de la Generalitat i l’Obra Social de Sant Joan de Déu en la coordinació i la producció del calendari, el projecte compta des del primer moment amb la participació imprescindible i desinteressada d’un seguit de professionals de la fotografia i la il·lustració.

Aquest any, a més de les portades de totes les edicions anteriors, trobareu noves fotos de l’Aleksandra Dynas (portada), Montse Altimiras Corredoure, Ariadna Creus i Francesc Plana Rafi.

La Mariona Tolosa Sisteré ha col·laborat en el disseny i en els adhesius per decorar el calendari incloent-hi una col·lecció de stickers.

Il·lustradora Calendari 2021

Fotògraf Calendari 2016 - Calendari 2021

Fotògrafa Calendari 2020 - Calendari 2021

Fotògrafa Calendari 2021

Fotògrafa Calendari 2019 - Calendari 2021

Sumant col·laboracions, fent més gran el projecte

Cada any s’afegeixen noves col·laboracions, com ara la cooperativa Abacus, que des de l’edició del 2013 distribueix el calendari a través dels seus punts de venda, i Bon Preu, que també distribueix el calendari als seus supermercats. Uns distribuïdors als que també s’ha de sumar les botigues locals, fires d’arreu del territori, i els mateixos parcs de bombers que es converteixen en punts de venda.

A més, noves accions locals de caràcter esportiu i d’agrupacions escolars, com la FestaVal d’Esparreguera, estan augmentant la dimensió solidària del projecte. Fins ara, totes amb molt bona acollida per part de participants, institucions i col·laboradors.