A partir de l’edició del 2018 el projecte Bombers amb Causa incorpora el finançament de projectes socials amb la infància en risc un cop assegurada la partida per a recerca.

  • Objectius: finançar projectes socials d’acompanyament a la infància que per raons de salut mental, econòmiques o d’origen, es troben en una situació d’exclusió social. Són promoguts per diversos centres de Sant Joan de Déu arreu de Catalunya.
  • Característiques: s’ofereix finançament total o parcial d’un projecte.

Projecte ‘KidSpace’ – salut mental (2022)

Mantenir uns forts vincles familiars és essencial quan els avis estan ingressats. Metges i psicòlegs han constatat com millora l’estat d’ànim de molts pacients pluripatològics quan reben la visita o la cura dels més joves de la família amb qui, fins al moment, havien tingut una relació molt especial.

Tradicionalment els hospitals no permeten l’entrada de menors per visitar als familiars. El serveis Sociosanitaris del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu a Esplugues, al ser un recurs d’atenció intermediària i amb un temps d’estada molt superior al d’un hospital d’aguts sí que es permeten les visites dels menors.

Trobem molt important mantenir els vincles familiars intergeneracionals i, els menors son una gran ajuda en el procés de rehabilitació dels nostres grans.

Per aconseguir aquest objectiu habilitarem i condicionarem espais i dispositius perquè siguin més amables, atractius o donin resposta a les necessitats i voluntats de les persones que assistim i dels familiars i amistats i, que tot això convidi a enfortir el vincle emocional per a impactar enfront del sentiment de solitud, i per tant augmentar el benestar i la salut de les persones que atenem i per no trencar la relació tan estreta que molts menors tenen amb els seus/ves avis i àvies.

El 2022 vam habilitar un espai interior (KidSpace Indoor) i ara acondicionarem un espai exterior (KidSpace Outdoor) per facilitar les trobades.

Els/les  fills/es necessiten visitar als seus pares/mares i, molt sovint han de portar als petits/es al centre. Les visites s’acurten per no disposar de llocs adequats per la canalla. KidSpace dona també solució a aquest problema ja que els menors disposaran d’espais per passar-ho bé i interactuar amb els avis/àvies i pares/mares mentre dura la visita.