El calendari solidari  va néixer l’any 2011 fruit de la iniciativa de tres voluntaris del cos de Bombers de la Generalitat juntament amb l’Obra Social de Sant Joan de Déu. Actualment també hi participen els Bombers d’Andorra, Bombers de Barcelona i Pompièrs d’Aran, que compten amb la col·laboració i compromís indispensable de les famílies, professionals de la fotografia i la il·lustració, centres de Sant Joan de Déu i empreses col·laboradores.

A més, Bombers amb Causa s’ha fet gran gràcies a la cursa de Muntanya de Cercs i la Vertical Montserrat.

Calendari Bombers amb Causa 2022

Enguany el projecte solidari celebra 11 anys. Nenes i nens han compartit un moment de diversió amb bombers i bomberes de parcs de tota Catalunya i Andorra. Jornades plenes d’alegria que reconeguts professionals de la fotografia s’han encarregat d’immortalitzar per il·lustrar, mes a mes, les seves històries de superació.

El calendari Bombers amb causa 2022 ha realitzat 13 sessions fotogràfiques que han aplegat nens i nenes atesos a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i a l’Hospital de Sant Joan de Déu Terres de Lleida, amb bombers i bomberes dels 4 cossos que formen part del projecte. Les localitzacions han estat Alp, Balaguer, Pineda de Mar, Reus, Tortosa, Ponts, Collbató, Roses, Figueres, Barcelona i Andorra

Aquesta Enguany el fil conductor del calendari és l’aigua. Més enllà de la part lúdica d’aquestes 13 imatges, volem posar en valor els equips especials que fan rescats en el medi aquàtic.

Calendari 2022

Professionals amb causa 2022

A banda del treball totalment voluntari dels Bombers de la Generalitat i l’Obra Social de Sant Joan de Déu en la coordinació i la producció del calendari, el projecte compta des del primer moment amb la participació imprescindible i desinteressada d’un seguit de professionals de la fotografia i la il·lustració.

En aquesta edició l’Ana Jiménez Remacha, en Vicens Giménez, la Carmen Secanella, en Santi Cogolludo, la Maria Contreras Coll, en Carles Esteve, l’Alícia Fàbregas, l’Arduino Vannucchi, la Sira Esclasans, en Jordi Adrià, l’Anna Tur, l’Ignasi Pérez i l’Alba Metzger han col·laborat en captar les fotografies, sumant-se així a la causa.

La Queralt Armengol ha col·laborat en el disseny i en els adhesius per decorar el calendari incloent-hi una col·lecció de stickers.

Vicens Giménez

Fotògraf Calendari 2015

Sira Esclasans

Fotògrafa Calendari 2020 - Calendari 2021

Queralt Armengol

Fotògraf Calendari 2015

Maria Contreras Coll

Fotògrafa Calendari 2020 - Calendari 2021

Ignasi Pérez

Fotògrafa Calendari 2020 - Calendari 2021

Carmen Secanella

Fotògrafa Calendari 2020 - Calendari 2021

Arduino Vannucchi

Fotògrafa Calendari 2020 - Calendari 2021

Anna Tur

Fotògrafa Calendari 2020 - Calendari 2021

Ana Jiménez Remacha

Fotògraf Calendari 2015

Alícia Fàbregas

Fotògraf Calendari 2015

Sumant col·laboracions, fent més gran el projecte

Cada any s’afegeixen noves col·laboracions, com ara la cooperativa Abacus, que des de l’edició del 2013 distribueix el calendari a través dels seus punts de venda. Un distribuïdor al que també s’ha de sumar les botigues locals, fires d’arreu del territori, i els mateixos parcs de bombers que es converteixen en punts de venda.

A més, noves accions locals de caràcter esportiu i d’agrupacions escolars, com la FestaVal d’Esparreguera, estan augmentant la dimensió solidària del projecte. Fins ara, totes amb molt bona acollida per part de participants, institucions i col·laboradors.