Maria Contreras Coll

Biografia

Barcelona, 1991. És llicenciada en Belles Arts per la UB i té un postgrau en Fotoperiodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva fotografia exposa qüestions socials des d’una perspectiva íntima, especialment temes com el gènere i els drets de les dones. Després de treballar, durant un any, al voltant de la crisi de refugiats i migrants a Europa, va establir-se durant dos anys al Nepal, on va retratar la lluita de les dones contra les restriccions menstruals.

Actualment està treballant en un projecte sobre violència sexual a Espanya amb el suport de la Beca Joana Biarnès, i explora els conceptes de dona i religió a diferents parts del món gràcies al suport de la National Geographic Society.

És membre de Women Photograph, exploradora de National Geographic 2020-2021, i actualment participa en el programa de mentoratge de l’AndersonRanch Arts Center. La seva feina ha sigut publicada a The New York Times, The Washington Post, Marie Claire o La Vanguardia, i s’ha exposat a Dubai, Londres o Barcelona.

És professora convidada i tutora a la UAB i recentment ha estat guardonada amb un POYLatam i amb un Premi Nacional De Cultura de Catalunya 2021.

Calendari 2022 (desembre)

WebsiteInstagram