Ana Jiménez Remacha

Biografia

Llicenciada en Belles arts, forma part de la plantilla fotogràfica de La Vanguardia, on va començar a col·laborar l’any 1992. Moguda pel seu profund interès pels temes psicològics i socials en 1999 realitza un reportatge sobre l’anorèxia que es publica com monogràfic en el Magazine de La Vanguardia. En 2002 publica un documental sobre l’abús sexual en la infància a través del testimoni de víctimes ja adultes, aquest treball a més de publicar-se en el Magazine, es va projectar i va exposar en dotzenes de sales i espais com Caixa Fòrum. En 2004 fa un treball sobre la situació de les vídues a Espanya. Aquest mateix any el seu audiovisual “Silenci Trencat”que engloba els tres projectes es projecta en el Palau Robert durant el Festival de fotografia d’autor ‘Al marge’ coordinat per Photographic Social Vision. Posteriorment aborda entre altres temes, l’adolescència, la prematuritat i les noves addiccions.

A més d’exposar individualment, ha participat en nombroses exposicions col·lectives i llibres fotogràfics. En 1996 és finalista del premi Ortega y Gasset amb “Història d’un petó” ha guanyat, entre altres el SND per la foto publicada “Maragall, tinc alzheimer”.

Durant el període 2010 al 2014 és delegada de la Comissió de periodisme gràfic del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Durant els cursos 2015/16 imparteix classes de fotoperiodisme com a professora associada en la Universitat Autònoma de Barcelona, des del 2017 ho fa en la UPF.

Calendari 2022 (portada)

WebsiteInstagram