Carles Esteve, fotògraf

Biografia

Va néixer a Andorra  l’any 1967. A mitjans dels 80 es desplaça a Barcelona per cursar estudis de fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya i comence a treballar com a “freelance” i en diferents empreses de reportatge fins entrar a formar part de l’estudi de fotografia publicitària de Josep Puvill (fotògraf de la Nova Cançó i contemporani de Colita, Toni Catany, Leopoldo Pomés, Oriol Maspons, Paco Elvira, entre altres).

L’any 1992, juntament amb la seva parella, la també fotògrafa Montserrat Altimiras, s’estableix de nou al Principat i entra com a fotògraf del Servei Fotogràfic del Govern d’Andorra, lloc que ocupa actualment.

En aquests primers anys a Andorra participa activament en la vida fotogràfica del País, aplicant sempre una de les seves màximes: “No exposar mai en solitari”.

Es aixis que l’any 1994, conjuntament amb Bringué, Martínez i Enríquez, creen el moviment del Neoperseveralisme. D’aquest moviment en sortirà una primera exposición “la Caixa” a Andorra i una sèrie d’exposicions paral·leles a Catalunya.

De la col·laboració amb els fotògrafs  Isidre Escorihuela i Pep Aguareles en sortirà el llibre de retrats “3 Visions,40 Imatges”, Andorra 1999 i posteriorment el llibre “Pallasses”, Andorra 2005. Anteriorment, els tres fotografs crearen l’exposició inaugural del Museu del Tabac de la Fundació Reig , “EL Tabac”, Andorra 2003.

És justament amb l’obra fotogràfica de “3 Visions ,40 Imatges” que  els tres fotògrafs guanyen el festival “VISA OFF” de l’associació de comerciants dins del certament “VISA POUR L’IMAGE” , Perpinyà 2006.

Organitza amb el Col·lectiu de fotògrafs de premsa del Principat (Eduard Comellas Carles Esteve, Jordi Fiter, Fernando Galindo, Tony Lara, Xavi Pujol i David Ramos) les exposicions “Mira…Un any de fotoperiodisme a Andorra” (2001, 2002, 2003) de la fundación CaixaBanc.

Actualment està centrat en la seva feina al departament de fotografia del Govern d’Andorra, treballant i col·laborant paral·lelament amb diversos certamens i publicacions ( Doctor Music, edició Escalarre, revista Portella o en l’actual projecte Haiku del col·lectiu La Xarranca, entre d’altres) i te obra en diverses col·leccions privades.

Calendari 2022 (abril)

WebsiteInstagram