Mireia Comas

Biografia

Andorra, 1976. És una fotògrafa documental i fotoperiodista freelance amb seu a Terrassa (Barcelona). La seva obra es centra principalment en els moviments socials del seu país i en la denúncia de les injustícies dels més vulnerables. Amb estudis a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya. Ha col·laborat en diferents mitjans de comunicació com La Vanguardia, El País, El Periódico, Diari de Sabadell, El Nacional.

Actualment, fotògrafa del Món Diari i col·labora en diferents projectes de l’Institut de les Desigualtats. Com reportatges destaquem el moviment okupa dels anys 90, un reportatge que li va obrir les portes al món professional i que va suposar una beca pel seminari de Fotoperiodisme d’Albarrin organitzat per Gervasio Sánchez, així com a la Semana Negra de Gijón, organitzat per Javier Bauluz.

És autora de ‘Els Castells no són de Princeses’, un llibre i una exposició sobre el Món Casteller, exposada en diferents sales com la Sala Muncunill (Terrassa), al Fine Art Igualada i a la casa de cultura de Sant Cugat, entre altres. El seu últim reportatge ‘Atrapats‘ ha estat premiat en diferents certàmens, primer premi de Fotoperiodisme de Miravisions, finalista al Sant Pol Doc, Finalista al premio Zampa de fotoperiodismo, menció d’honor al 16h Julia Margaret Cameron Award 2020 i seleccionat a Descubrimientos PhotoEspaña 2022.

Calendari 2023 (desembre)

WebsiteInstagram