Agustí Sensesa

Biografia

Va néixer a Girona el 27 de febrer de 1970 i va comneçar a treballar de fotoperiodista el 1994 a la revista d’anuncis gratuita Revenda, fent fotos per la secció de noticies i de publicitat i, poc després, a la revista Claxon, que era del mateix grup editorial fins el 2001.

L’any 1996 colabora amb el GEiEG com a fotoperiodista a l’equip de redacció, portat per Dani Chicano, fotografiant periódicament totes les seccions esportives, casals d’estiu, instalacions i esdeveniments del GEiEG i publicant les fotos a la revista mensual del club així com a les memories anuals, cartells publicitaris, butlletins, informacions, etc… fins l’any 2002.

L’any 2001 s’incorpora a la redacció de Girona de La Vanguardia com a fotoperiodista fent fotos del dia a dia per La Vanguardia, Vivir en Girona, Magazine, Què Fem, etc… axí com a totes les seccions, esports, la contra, politica, sociedad, cultura, economia, dominical, etc… i capçaleres i suplements del Grup Godó. Esporàdicament, igualment a Publipress Media, empresa de publicitat  del mateix Grup Godó fins l’any 2015.

L’any 2013 va començar a col·laborar com a fotoperiodista a la revista especialitzada en teatre Proscenium fins l’actualitat. Des de l’any 2015 col·labora habitualment com a fotoperiodista del diari El País, publicant  les seves fotos a totes les seccions del diari, fins l’actualitat. I, actualment, també participa en un projecte de recuperació i reproducció fotogràfica de documents antics per la UB.

Durant tots aquests anys ha participat com a fotograf i fotoperiodista en diferents esdeveniments i projectes per museus, institucions públiques i privades, universitats així com a diferents publicacions editorials, musicals i de publicitat, articles cientifics i de divulgació, etc…

Destacar especialment el llibre Història de Girona editat per l’ADAC en quaderns, on es va incorporar com a fotògraf l’any 1994 i que va començar l’any 1991 i va finalitzar l’any 2000 amb l’últim quadern.

Calendari 2023 (portada – gener)

Foto biografia (c) Daniel Ensesa Da Riva

Instagram