David Oliete

Biografia

Fotoperiodista, comunicador i realitzador audiovisual nascut a Tarragona, actualment és membre de la junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, responsable de fotografia de la revista “Fet a Tarragona” i professor del Curs de Fotografia Documental i Publicitària de la Universitat Rovira i Virgili. També ha estat el fotògraf oficial del Concurs de Castells de les darreres cinc edicions.

Les seves fotografies han estat publicades en mitjans nacionals i internacionals de més de 18 països, entre els que destaquen The New York Times, National Geographic, GEO Magazine, The Times, Daily Telegraph, KLM, The Sunday Times, El País Semanal, Libération o The Guardian. La Marató de TV3 va escollir una de les seves fotografies castelleres com a imatge de la campanya gràfica de l’edició de l’any 2019.

Entre els seus projectes audiovisuals destaquen els curts documentals “Les Primeres Mans” i “Som Castells”, els quals juntament amb algunes de les seves fotografies han estat premiats en certàmens com els International Photography Awards de Nova York, el Festival SESIFF de Seül o els Tokyo Photography Awards, entre d’altres. També ha treballat a la pel·lícula “Chico y Rita” de Javier Mariscal i Fernando Trueba i en projectes per a Red Bull TV, BBC, Televisió de Catalunya, les aerolínies Air Berlin i Turkish Airlines i COM Ràdio, entre d’altres.

Entre els reconeixements més recents destaquen el XX Premi Joan Ventura i Solé de Periodisme Casteller (2015) i el Premi Manyé i Flaquer de Fotoperiodisme (2020, 2021).

 

Calendari 2024 (agost)

WebsiteInstagram