A partir de l’edició del 2018 el projecte Bombers amb Causa incorpora el finançament de projectes socials amb la infància en risc un cop assegurada la partida per a recerca.

  • Objectius: finançar projectes socials d’acompanyament a la infància que per raons de salut mental, econòmiques o d’origen, es troben en una situació d’exclusió social. Són promoguts per diversos centres de Sant Joan de Déu arreu de Catalunya.
  • Característiques: s’ofereix finançament total o parcial d’un projecte.

Projecte 'Activitat física i esport amb infants i joves' – salut mental (2019, 2020, 2021, 2022)

Activitat física amb infants a l'Hospital Sant Joan de Déu Terres de LLeida
Diversos estudis parlen sobre l’eficàcia de l’esport en el tractament de la patologia mental, ja que poden minimitzar els símptomes com la depressió, augmentar l’autoestima, perfeccionar les habilitats socials i personals.

Aquest projecte té com a objectiu millorar les competències emocionals, habilitats socials, i hàbits saludables del grup d’infants i joves amb trastorn mental que són atesos a l’Hospital de Dia de Sant Joan de Déu Terres de Lleida a través de la pràctica d’activitats físiques.

La finalitat del projecte és facilitar als infants i adolescents amb problemes de salut mental, el coneixement de diferents esports i com manejar-se en diversos recursos dins de la comunitat, on puguin realitzar activitats esportives amb l’objectiu que puguin incloure-ho en el seu dia a dia, per beneficiar-se de totes les qualitats positives que els hi  aporta a aquest tipus de població.

Es tracta d’incloure l’activitat física i l’esport dins de la programació de l’Hospital de dia infanto-juvenil de Lleida. Els escolars amb un estil de vida actiu tenen amb major freqüència una millor i més estreta relació amb els seus pares, major rendiment acadèmic i menors nivells d’ansietat i depressió, així com hàbits nutricionals més saludables.

L’activitat està dirigida al grup d’infants i adolescents que estiguin ingressats en el moment de la seva realització.

L’activitat es duu a terme de manera setmanal dins de les instal·lacions de l’Hospital de dia i, una vegada al mes, acudint a un recurs comunitari per a la seva realització. Quan es realitzi en l’exterior, es dedica un matí a la realització de l’activitat, tornant a menjar a l’Hospital de Dia.

Gràcies al finançament de Bombers amb Causa, hem condicionat les pistes destinades a aquesta activitat, així com l’adquisició del material bàsic per a la realització de diversos esports (rocòdrom, fútbol, bàsquet…).