Cursa muntanya de Cercs

Des de l’any 2017, se celebra la Cursa de Muntanya Sant Jordi de Cercs  – Memorial Rafa Arnabat, organitzada per bombers i bomberes de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’una cursa popular al Berguedà que augmenta la dimensió solidària del projecte Bombers amb Causa. Degut a la crisi de la COVID-19, l’edició 2020 es va haver de suspendre. Enguany, s’ha optat per una edició virtual de l’1 de maig a l’1 de novembre de 2021.

La cursa de muntanya de Cercs vol conscienciar sobre la necessitat de realitzar activitats solidàries per tal d’aconseguir fons per a causes socials al voltant de la infància, alhora que fomenta l’esport a la muntanya de manera segura i acosta el cos de Bombers a la ciutadania.

L’objectiu principal és gaudir d’un cap de setmana en família dins el marc d’una cursa de muntanya. Al igual que el calendari, els nens i nenes són els protagonistes, per això tenen també la seva cursa infantil. Una cursa de muntanya de diferents distàncies en funció de l’edat dels infants, que és gratuïta per tots els menors que hi vulguin participar i pels pares que els vulguin acompanyar.

La modalitat per adults es troba dividida en tres curses:

  • Cursa llarga de 23 km amb 1.470 metres de desnivell positiu on es donarà un temps màxim de 5 hores per tal de finalitzar-la.
  • Cursa curta / caminada de 10 km amb 597 metres de desnivell positiu amb un temps màxim de 3.30 hores per tal de realitzar-la.
  • El Forat dels Conills de 5 km, una ruta de canicross permanent marcada pels Correcamins de Cercs que es pot fer perfectament caminant amb tota la familia.

Tanmateix, durant el transcurs de la cursa, es fan activitats paral·leles pels acompanyants dels corredors com jocs per nens, xerrades, butifarrada, activitats culturals pel municipi de Cercs, etc.

L’Ajuntament de Cercs està molt implicat facilitant l’espai i posant a disposició dels participants vestuaris, guarda-robes i pàrquing tant per a vehicles com per a furgonetes i autocaravanes.

L’edició del 2020, que formava part per primera vegada de la Copa Trail Running del Berguedà, es va haver de suspendre a causa de la COVID-19.

MODIFICACIÓ IMPORTANT! Degut a la incertesa de l’evolució de la pandèmia i per poder garantir la seguretat dels participants i col·laboradors, s’ha decidit modificar excepcionalment el format de la cursa 2021.

Es realitzarà de manera virtual amb la modalitat ‘al meu aire’ o ‘d’estar per casa’ pels circuits propis (tracks) de la cursa o per un circuit pròxim al vostre domicili. Del 15 d’abril al 15 d’octubre us podeu inscriure i realitzar-la a partir de l’1 de maig fins l’1 de novembre de 2021 amb un dorsal personalitzat i compartint-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #CursaMuntanyaBAC2021.

La cursa ha destinat els beneficis de les inscripcions, juntament amb altres aportacions econòmiques, a la recerca de les malalties infantils i la infància en risc sumant-se, així, a la recaptació obtinguda per la venda del calendari 2017 i 2018, i l’aportació de la Vertical Montserrat al total del projecte Bombers amb Causa. Puntualment, en la edició del 2019, la recaptació va anar íntegrament al Pediatric Cancer Center de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Consulta tota la informació de
la propera edició de la Cursa